Vďaka čerpadlám, kotlom a ostatnej kúrenárskej technike vám chce Immergas prinášať toľko tepla, koľko potrebujete. Aby sme tento záväzok dodržali, vyrábame a inovujeme produkty, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy kvality, sú šetrné k životnému prostrediu a nezaťažia ani váš rozpočet.

Čo je tepelné čerpadlo a prečo si ho vybrať? 

Existuje niekoľko typov tepelných čerpadiel (vzduch/voda, vzduch/vzduch, zem/voda vrt, zem/voda plošný kolektor). 

Pre klimatické podmienky Slovenska je ideálnym tepelným čerpadlom práve typ vzduch/voda. Tepelné čerpadlo tohto typu je jednoduchý systém, ktorý k svojej prevádzke nepotrebuje žiadne vrty alebo kolektory. Stačí mu len priestor pre inštaláciu.

5 dôvodov, prečo ísť do toho

Najväčšie výhody, pre ktoré sa rozhodnete pre tepelné čerpadlo ešte dnes:

1. Nízke náklady na prevádzku

Tepelné čerpadlo patrí medzi najúspornejšie typy vykurovania vašej domácnosti. Až
75 % tepelnej energie čerpá z okolitého prostredia a len 25 % z elektrickej siete. Za
100 % energie teda v praxi zaplatíte len 25 % elektrickej energie.

Navyše sa s tepelným čerpadlom už nemusíte vracať do studeného domu, ale namiesto toho si po príchode z práce môžete vyložiť nohy a užívať si radosť z tepla. 

Čím bude účinnosť vášho tepelného čerpadla vyššia, tým menej energie na vykurovanie spotrebujete, a tým pádom aj menej zaplatíte.

2. Nižšia sadzba elektrickej energie

S tepelným čerpadlom máte nárok na lacnejšiu sadzbu elektrickej energie. To znamená, že až 20 hodín denne môžete mať nočný prúd. 

Vďaka tomu máte nielen lacnejšie vykurovanie a ohrev vody, ale aj celý chod domácnosti vás vyjde podstatne menej. Ušetríte napríklad aj na praní bielizne.

3. Zelené riešenie

Z tepelného čerpadla neunikajú žiadne škodliviny ako napríklad z kotla na tuhé palivo. Preto je ideálnym tepelným riešením aj pre našu planétu. 

Vďaka ekologickej stránke tepelného čerpadla je možné získať na jeho kúpu dotáciu až do výšky 3 400 €. 

Návratnosť tepelného čerpadla je približne 5 rokov, avšak môže byť aj menej, ak získate štátnu dotáciu. Pre porovnanie, návratnosť kúpy elektro-kotla sú približne 2 roky.

4. Funkcie sa nemenia ani pri zmene počasia

Vďaka pokročilej technológii vám výrobca Immergas garantuje, že tepelné čerpadlo bude fungovať až do teploty -25 °C.

Zamrznutia tepelného čerpadla sa tak v našich klimatických podmienkach určite nemusíte obávať. Aj v studených zimných dňoch bude čerpadlo spoľahlivo ohrievať váš domov.

Nielen na vykurovanie

Tepelné čerpadlo využijete aj mimo chladných dní. Vďaka integrovanej funkcii chladenia dokáže čerpadlo vašu domácnosť príjemne chladiť aj v lete namiesto klimatizácie. 

Navyše sa v’daka tepelnému čerpadlu zbavíte nepríjemného prievanu, ktorý iné klimatizácie produkujú. 

Ak sa obávate kúpy tepelného čerpadla kvôli alergiám, poteší vás správa, že tepelné čerpadlá sú úplne bez zdravotných rizík pre alergikov. 

Čo teda znamená tepelené čerpadlo pre vás? Je to systém, ktorý znižuje náklady na prevádzku, dokáže schladiť počas horúcich dní, kúriť počas studených večerov a ohrievať teplú vodu kedykoľvek.