Na začiatok si však povedzme, ako je to so všetkými vykurovacími zariadeniami od Immergas-u. V štandardnej dodávke nájdete kotol alebo iné zariadenie, pričom k vybraným kotlom sa prikladá aj pripojovacia sada do steny.

Okrem toho vám v objednávke príde aj záručný list a návod na použitie vo viacjazyčnej verzii. Zvyšné veci, ako je komínové príslušenstvo, samostatný zásobník na ohrev vody, regulácia či pripojovacia sada, sa doobjednáva samostatne.

Samozrejme, po dohode s obchodníkom alebo technikmi, ktorí kúpu sprostredkúvajú, si môžete spolu s kotlom objednať aj ďalšie platené príslušenstvo.

Vysvetlíme vám to na tomto kotli

Dajme tomu, že ste sa rozhodli pre závesný kondenzačný kotol Victrix Tera 24 Plus.

Ak ho potrebujete len na kúrenie, stačí vám štandardná dodávka s kotlom. V prípade, že ho chcete využívať aj na ohrev vody, potrebujete k nemu samostatný zásobník vody.


Kondenzačný kotol Victrix Tera 24 Plus. 

V ponuke nájdete zásobníky s objemom od 50 do 1000 litrov.

Výber konkrétneho modelu pritom závisí od toho, koľko ľudí žije v domácnosti, koľko odberných miest (kúpeľní, kuchýň) máte a či si vodu ohrievate aj iným spôsobom, napríklad pomocou solárnych panelov.

Podobne ako zásobník, aj termoreguláciu treba zaplatiť a objednať samostatne. Typickým termoregulačným vybavením je napríklad priestorový a bezdrôtový termostat, modulačný regulátor alebo zónová centrála.

K ďalšiemu príslušenstvu, ktoré nie je súčasťou dodávky a za ktoré si treba priplatiť, patrí napríklad vonkajšia sonda, pripojovacia sada kotla, NTC sonda zásobníka TÚV či magnetický priehľadný filter ProfiMag Af-8.

Napokon už len dodáme, že materiál na inštaláciu kotla si zaobstará sám inštalatér.

Viac informácií o príslušenstve kotla Victrix Tera Plus 24 nájdete na oficiálnej stránke Immergas-u.

Nech už sa ale rozhodnete pre ktorýkoľvek kondenzačný kotol, pri každom nájdete sekciu príslušenstva a katalóg, ktorý podrobne popisuje výkon aj funkcie zariadenia.

Nadštandard už od výroby

Bežne sa s tým nestretnete, ale pri Immergas kotloch je to štandardom. Hovoríme o komponentoch, ktoré vkladáme do kondenzačných kotlov už pri výrobe.

Ide napríklad o čerpadlo, trojcestný ventil pre teplú úžitkovú vodu, poistný ventil TÚV 8 bar alebo poistný ventil ústredného kúrenia, expanzomat ÚK, expanzomat TÚV či dopúšťacie ventily.

Pri iných výrobcoch treba rátať s tým, že všetky tieto súčasti kotla treba samostatne dokupovať.

Kto vybaví nákup kotla

Možno ste si už vybrali konkrétny model. Alebo ešte premýšľate a potrebujete, aby vám niekto poradil. V oboch prípadoch sa môžete obrátiť na obchodných partnerov Immergas alebo certifikovaných inštalatérov či technikov, ktorí takisto dokážu kúpu sprostredkovať.

Aj predajcovia, aj technici vám navyše vedia poradiť, ktorý kotol je pre vás ideálny a ktoré príslušenstvo budete k nemu potrebovať. S objednávkou vám, samozrejme, pomôžu.

Zoznam obchodných partnerov aj technikov nájdete na našom webe. Stačí si na mape vybrať toho najbližšieho.

Celkom na záver vám pripomíname len to, aby ste certifikovaných technikov oslovili aj pri inštalácii kotla.

Vďaka správnej inštalácii a pravidelnej servisnej prehliadke si zabezpečíte predĺženú 5-ročnú záruku, ktorá platí na všetky plynové kondenzačné kotly.