Predstavte si, že sa takmer vôbec nemusíte starať o nastavenie ideálnej teploty, nech už je za oknom akékoľvek počasie.

Toto štádium komfortu si doprajete vďaka regulačnému systému Immergas Super CAR. Stačí ho totiž len nainštalovať a nastaviť preferovanú teplotu. Ostatné Super CAR zvládne takmer sám.

Vďaka ktorým funkciám dokáže systém fungovať skoro samostatne a čím všetkým vám uľahčí život? Dozviete sa v ďalšej časti.

Ideálna teplota na každý deň

Počas pracovného týždňa sa v domácnosti príliš nezdržujete a dlhší čas doma trávite najmä večer a cez víkend? Nastavte si podľa toho teplotu na Super CAR.

Ovládanie disponuje možnosťou nastaviť si individuálnu teplotu nielen na každý deň, ale aj na každú hodinu. Keď teda počas pracovného týždňa nebudete cez deň doma, postačí vám nastaviť nižšiu teplotu.

Naopak, na večer a počas víkendu si ju zregulujete na optimálnu hodnotu. Vďaka tomu zbytočne neplytváte teplom ani peniazmi, ktoré zaň platíte.

Ovládanie na diaľku

Na Super CAR už máte nastavenú ideálnu teplotu na dni aj hodiny. Čo však robiť v prípade, že si predsa len budete chcieť v domácnosti o pár stupňov prikúriť?

S tým nebudete mať žiadny problém. Navyše, teplotu môžete regulovať aj na diaľku, a to pomocou diaľkového ovládania. 

Túto verziu oceníte v prípade, že sa vám nechce vstávať z vyhriatej postele alebo spod deky. 

Učiaca sa regulácia podľa počasia

Jednou z najväčších predností regulácie Super CAR je možnosť nechať nastavenie teploty na systém samotný. Ten totiž spolu s externou sondou dokáže vyhodnotiť ideálnu vnútornú teplotu podľa vonkajšieho počasia.

S funkciou regulovania teploty podľa vonkajšieho počasia súvisí aj ďalšia prednosť panelu Super CAR, a to učenie sa automaticky upravovať ekvitermickú krivku.

Tá je dôležitá najmä pre správne vyhodnotenie ideálnej teploty v ústrednom kúrení z aktuálnych údajov z vonkajšej snímacej sondy.

V čom však spočíva pridaná hodnota Immergas Super CAR? 

Za predpokladu, že vykurovací systém má podobnú triedu energetickej hospodárnosti ako váš dom, automatická regulácia dokáže teplotu v domácnosti včas upraviť, aby v izbách nedochádzalo k situáciám, že vám doma bude chvíľu zima alebo príliš teplo.

Systém pri určovaní teploty berie do úvahy, ako rýchlo sa zmení vnútorná teplota vášho domu v závislosti od vonkajších podmienok, ale aj toho, aký systém vykurovania doma máte.

Toto všetko zvládne bez toho, aby ste museli vstať a ísť teplotu zvýšiť manuálne. Skvelé, čo poviete?

Zabíja škodlivé baktérie

Immergas Super CAR sa postará nielen o ideálnu teplotu v interiéri, ale aj o kvalitu teplej úžitkovej vody.

Ak máte ku kotlu pripojený zásobník, môžu sa v ňom po čase rozmnožovať baktérie legionella.

Tie človeku spôsobujú horúčky či dokonca zápal pľúc. Podobné ťažkosti z dôvodu kontaminovanej vody by ste určite dostať nechceli.

Preto Super CAR disponuje systémom, ktorý vždy raz za deň alebo týždeň jednorazovo zvýši teplotu v zásobníku na 65 °C. Pri tejto teplote totiž baktérie legionella hynú.

Vy si tak môžete dopriať skutočne očistný kúpeľ bez nepríjemných následkov.

Dovolenkový a protimrazový režim 

Okrem pokročilých technológií dokážete vďaka panelu Immergas Super CAR nastaviť kotol na dnes už štandardné funkcie ako režim dovolenky, znížená izbová teplota či protimrazová ochrana.

Spustenie týchto funkcií tak nemusíte hľadať na ovládaní vykurovacieho zariadenia, ale všetko vyriešite jedným tlačidlom na stene.

Ovládajte s ním tieto zariadenia

Keďže Immergas Super CAR je stále len regulačný systém, potrebujete k nemu pripojiť aj kondenzačný kotol.

Otázkou je, ktoré modely Immergas vám budú spolu so Super CAR fungovať?



Dokonalú súhru vo výkone a šetrení docielite s moderným kondenzačným kotlom VICTRIX Zeus so zabudovaným zásobníkom teplej vody.

V prípade, že kotol budete využívať najmä na vykurovanie a teplú vodu si zabezpečíte prietokovým ohrevom alebo externým zásobníkom, môžete k Super CAR pripojiť kompaktný kotol VICTRIX Superior.

Kondenzačný kotol VICTRIX Superior

Máte veľkú domácnosť, ktorej vykurovanie potrebujete rozdeliť medzi podlahové kúrenie aj radiátory?

Siahnite po kotle HERCULES Condensing so zabudovaným 120 l zásobníkom. Aj jeho funkcie a výkon jednoducho vyladíte z jedného zariadenia Super CAR. 

A poslúži vám dokonca aj pri jeho solárnej verzii HERCULES Solar.

Ak chcete zistiť, ktoré ďalšie vykurovacie zariadenia môžete so Super CAR ovládať a aké ďalšie vymoženosti Immergas Super CAR ponúka, kontaktujte vášho najbližšieho Immergas odborníka.